Χοιρινά σουβλάκια με γλυκοκαυτερή σάλτσα

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

 

Υλικά για 6 άτομα

  • 1½ κιλό χοιρινό λαιμό σε κύβους των 3 εκατοστών

Για τη μαρινάδα

  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο χοντροσπασμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ

 

 

Για τη σάλτσα

  • 4 κόκκινες πιπεριές ψητές (από βάζο καλά στραγγισμένες)
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • Ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό
  • 1 κ.γ. καγιέν
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι

 

Εκτέλεση

  1. Πρώτα ετοιμάζουμε τη σάλτσα της πιπεριάς πολτοποιώντας στον πολυκόφτη όλα τα υλικά μαζί. Την αφήνουμε στο ψυγείο.
  2. Τοποθετούμε τα κομμάτια του χοιρινού σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τον κόλιανδρο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το χυμό και το ξύσμα του λάιμ, 4 κουταλιές από τη σάλτσα, λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού η μαρινάδα. Αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί το κρέας για 2 ώρες τουλάχιστον.
  3. Σκουπίζουμε από τη μαρινάδα και περνάμε τα κομμάτια του χοιρινού σε μεταλλικές ή ξύλινες σούβλες και αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  4. Ψήνουμε τα σουβλάκια στη ψησταριά από όλες τις πλευρές, γυρίζοντάς τα όποτε είναι απαραίτητο. Αλατίζουμε στο τέλος.
  5. Σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας με τη σάλτσα, ψητές πίτες και πράσινη σαλάτα.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη