791
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Εξαιρετικά αφράτα και νόστιμα κεκάκια για συνοδεία του καφέ και όχι μόνο.
Υλικά (για 12 κομμάτια)
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ. καρύδια χοντροκοπανισμένα
- 100 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
- 100 γρ. καφέ espresso δυνατό
- 50 γρ. κρέμα γάλακτος
- 125 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
- 2 αβγά μεγάλα ελαφρά χτυπημένα
- 50 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
Εκτέλεση
- Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC και τοποθετούμε 12 θήκες στις 12 υποδοχές ενός ταψιού για μάφινς.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα καρύδια και τις σταγόνες της σοκολάτας. Ανακατεύουμε και κάνουμε μία λακκούβα στο κέντρο.
- Σε ξεχωριστό μπολ ρίχνουμε το μαλακωμένο βούτυρο, τον καφέ ζεστό, την κρέμα γάλακτος και τα αβγά. Χτυπάμε με μίξερ χειρός να ενωθούν. Προσθέτουμε το υγρό μείγμα στο μείγμα των στερεών και ανακατεύουμε με μαρίζ να ενωθούν.
- Μοιράζουμε στις θήκες και ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε και μετά από 5 λεπτά βγάζουμε τα κεκάκια σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και με ένα κουτάλι κάνουμε διακοσμητικές γραμμές στα κεκάκια. Περιμένουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα πριν τα σερβίρουμε.