|  | 

Κουζίνα

Κυπριακή Τυρόπιτα – Κουζίνα: Μαζί με τον Ανδρέα και την Ελένη

 

ΥΛΙΚΑ

  • Για την πίτα

  • 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 κούπες χαλούμι
  • 6 αυγά
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 κούπα καλαμποκάλευρο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κούπα δυόσμος χοντροκομμένο
  • 5 κ.σ. σουσάμι
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το ταψί

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

Για την πίτα

Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής  τα άλευρα, τα αυγά, το γάλα, το μπέικιν, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύω. Στη συνέχεια τρίβω το χαλούμι μέσα στο μείγμα και συνεχίζω το ζύμωμα.
Σταματάω την κουζινομηχανή, βγάζω τον κάδο και προσθέτω μεσα στο μείγμα τον δυόσμο, ανακατεύω καλά και το κρατάω στην άκρη.
Λαδώνω ένα ρηχό ταψί μεταλλικό 28-30εκ., πασπαλίζω με το μισό σουσάμι, αδειάζω το μείγμα και το απλώνω.
Πασπαλίζω την επιφάνεια με το σουσάμι, περιχύνω με λίγο ακόμα λάδι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 35-40 λεπτά.

 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

Δείτε ακόμη