1,4K
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Δεν χρειάζεται να περιμένεις να φουσκώσει η ζύμη. Την ετοιμάζεις σε 2 λεπτά και την τηγανίζεις αμέσως!
Υλικά
- 2 αυγά μεγάλα
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 1 κεσεδάκι γάλα
- 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση
- Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, το γιαούρτι και τελευταίο το αλεύρι ρίχνοντάς το από σουρωτήρι.
- Αφού γίνει ομοιογενές το μείγμα ζεσταίνουμε το λάδι στη φριτέζα. Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν οι λουκουμάδες.
- Τους βγάζουμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από τα περιττά λάδια και στη συνέχεια τους σερβίρουμε περιχυμένους με μέλι και καρύδια ή με τριμμένο κεφαλοτύρι.