Λουκουμάδες στιγμής χωρίς μαγιά

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Δεν χρειάζεται να περιμένεις να φουσκώσει η ζύμη. Την ετοιμάζεις σε 2 λεπτά και την τηγανίζεις αμέσως!

 

 

Υλικά

  • 2 αυγά μεγάλα
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 κεσεδάκι γάλα
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

 

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, το γιαούρτι και τελευταίο το αλεύρι ρίχνοντάς το από σουρωτήρι.
  2. Αφού γίνει ομοιογενές το μείγμα ζεσταίνουμε το λάδι στη φριτέζα. Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν οι λουκουμάδες.
  3. Τους βγάζουμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από τα περιττά λάδια και στη συνέχεια τους σερβίρουμε περιχυμένους με μέλι και καρύδια ή με τριμμένο κεφαλοτύρι.

Μπορείς να δεις ακόμη