|  | 

Κουζίνα

Μάφινς με καφέ καρύδια και σοκολάτα

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Αφράτα κεκάκια με γεύση καφέ και πορτοκάλι που κρύβουν μέσα τους μια καρδιά από πραλίνα φουντουκιού.

 

 

Υλικά για 12 κομμάτια:

  • 3 αυγά
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 80γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 100γρ. γιαούρτι
  • 50ml δυνατό εσπρέσο
  • 1 κ.γ. καφέ στιγμής
  • 100ml χυμό πορτοκάλι
  • 70γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 12 κ.γ. πραλίνα φουντουκιού

 

Εκτέλεση

  1. Μέσα σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, μετά το γιαούρτι. Διαλύουμε τον καφέ στιγμής στον εσπρέσο και τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών μαζί με τον χυμό του πορτοκαλιού εξακολουθώντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα ψιλοκομμένα καρύδια με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Τα ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC και τοποθετούμε 12 χαρτάκια για μάφινς μέσα στις υποδοχές ενός ταψιού για μάφινς με 12 θέσεις. Μοιράζουμε το μείγμα στα χαρτάκια γεμίζοντας ως τη μέση, προσθέτουμε από μια κουταλιά πραλίνα και τη σκεπάζουμε μοιράζοντας από πάνω την υπόλοιπη ζύμη.
  4. Βάζουμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου. Ξεφουρνίζουμε τα κεκάκια και αφού κρυώσουν λίγο τα βγάζουμε από τη φόρμα και περιμένουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα σερβίρουμε.

Δείτε ακόμη