Μεσογειακή μαρινάδα για μπριζόλες

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Το καλό χοιρινό, αρνίσιο ή μοσχαρίσιο κρέας έχει τη δική του νοστιμιά. Για ένα ακόμη πιο γευστικό και ζουμερό αποτέλεσμα μαρινάρουμε με αρώματα οικεία της Μεσογείου. Αλατίζουμε στο τέλος!

 

Υλικά για ποσότητα 1 1/2 κιλό περίπου

  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε λεπτές φετούλες
  • 1 κρεμμύδι μικρό σε λεπτές φέτες
  • 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι
  • Ρίγανη ή θυμάρι ξερό

 

Εκτέλεση

  1. Αναμιγνύουμε το κρασί με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Τοποθετούμε τα κομμάτια του κρέατος σε πλατύ σκεύος και περιχύνουμε με τη μισή μαρινάδα. Γυρίζουμε τις μπριζόλες από την άλλη και περιχύνουμε από την άλλη πλευρά.
  3. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 έως 12 ώρες. Στο ενδιάμεσο τις γυρίζουμε άλλη μια φορά τουλάχιστον.
  4. Στραγγίζουμε και σκουπίζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα τους με χαρτί κουζίνας. Τις αφήνουμε εκτός ψυγείου για μισή ώρα τουλάχιστον.
  5. Ζεσταίνουμε τη σχάρα, τοποθετούμε τις μπριζόλες και ψήνουμε πρώτα από τη μια και ύστερα από την άλλη πλευρά.
  6. Αλατίζουμε στο τέλος και πασπαλίζουμε με ρίγανη ξερή ή θυμάρι. Συνοδεύουμε με λεμόνι.

Μπορείς να δεις ακόμη