1,2K
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Υλικά για 12 κεκάκια
- 350γρ. καρότα, τριμμένα
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 4 αυγά, χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια
- 200γρ. μέλι ελαφρώς ζεσταμένο
- 60γρ. αλεύρι
- 250γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα σε πούδρα
- 1 ½ κ. γ. μπέικιν πάουντερ
- 8 κ. σ. σταφίδες ξανθές
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Ζεσταίνουμε ελαφρά το μέλι.
- Τρίβουμε τα αμύγδαλα στον πολυκόφτη και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
- Μετά τρίβουμε τα καρότα και προσθέτουμε το αλάτι, το λεμόνι και το ξύσμα του.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την αφήνουμε στην άκρη.
- Χτυπάμε τους κρόκους με το μίξερ προσθέτοντας το μέλι τμηματικά μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα.
- Στο μείγμα με τους κρόκους προσθέτουμε τα ξυσμένα καρότα, τα τριμμένα αμύγδαλα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τις σταφίδες και ανακατεύουμε με μαρίζ.
- Ενσωματώνουμε και τη μαρέγκα στο μείγμα με απαλές κινήσεις.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε φόρμα για μάφιν γεμίζοντας τις υποδοχές κατά τα ¾ περίπου και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά.
- Τα ξεφορμάρουμε όταν κρυώσουν τελείως.
Δες στο video πώς μπορείς να το φτιάξεις εύκολα:
[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/Kotsovolos/videos/193321725198674/’ width=’400′]