|  | 

Κουζίνα

Υγιεινά κεκάκια καρότου χωρίς ζάχαρη

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

 

Υλικά για 12 κεκάκια

  • 350γρ. καρότα, τριμμένα
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 4 αυγά, χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια
  • 200γρ. μέλι ελαφρώς ζεσταμένο
  • 60γρ. αλεύρι
  • 250γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα σε πούδρα
  • 1 ½ κ. γ. μπέικιν πάουντερ
  • 8 κ. σ. σταφίδες ξανθές

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Ζεσταίνουμε ελαφρά το μέλι.
  2. Τρίβουμε τα αμύγδαλα στον πολυκόφτη και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
  3. Μετά τρίβουμε τα καρότα και προσθέτουμε το αλάτι, το λεμόνι και το ξύσμα του.
  4. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την αφήνουμε στην άκρη.
  5. Χτυπάμε τους κρόκους με το μίξερ προσθέτοντας το μέλι τμηματικά μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα.
  6. Στο μείγμα με τους κρόκους προσθέτουμε τα ξυσμένα καρότα, τα τριμμένα αμύγδαλα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τις σταφίδες και ανακατεύουμε με μαρίζ.
  7. Ενσωματώνουμε και τη μαρέγκα στο μείγμα με απαλές κινήσεις.
  8. Μοιράζουμε το μείγμα σε φόρμα για μάφιν γεμίζοντας τις υποδοχές κατά τα ¾ περίπου και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά.
  9. Τα ξεφορμάρουμε όταν κρυώσουν τελείως.

 

Δες στο video πώς μπορείς να το φτιάξεις εύκολα:

 

 

Δείτε ακόμη