1,3K
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Υλικά για την κρέμα:
- 500ml γάλα φρέσκο
- 2 αυγά
- 1 βανιλίνη
- 80γρ. ζάχαρη
- 80γρ. κορν φλάουρ
- 75γρ. μαύρη κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 300ml κρέμα γάλακτος
Για τα φύλλα:
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό
- 2 κ. σ. ζάχαρη
Για το σερβίρισμα:
- Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
-
- Για τις κρέμες: Βάζουμε το γάλα με τη βανιλίνη σε μέτρια φωτιά να πάρει βράση
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ να αφρατέψουν
- Ρίχνουμε το βραστό γάλα στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά
- Επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα
- Τη μοιράζουμε σε 2 μπολ να κρυώσει
- Στο πρώτο μπολ ρίχνουμε το σκέτο μείγμα
- Στο δεύτερο τη μαύρη σοκολάτα
- Ανακατεύουμε να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν
- Σκεπάζουμε την επιφάνειά τους με μεμβράνη και τις αφήνουμε στο ψυγείο
- Για τα φύλλα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC
- Βάζουμε το φύλλο της σφολιάτας στο ταψί
- Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με ζάχαρη
- Το τρυπάμε με πιρούνι και με κουπ πατ σε σχήμα καρδιάς κόβετε καρδιές
- Ψήνουμε για 25 λεπτά να ροδοκοκκινίσει
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί
- Προσθέτουμε 1/3 σαντιγί στο λευκό μείγμα και 1/3 στο σοκολατένιο
- Κρατάμε το 1/3 που μένει στην άκρη
- Μεταφέρουμε τις 2 κρέμες σε σακούλες ζαχαροπλαστικής
- Ετοιμάζουμε 2 πιάτα ως εξής: τοποθετούμε ελάχιστη ποσότητα κρέμας στο κάθε πιάτο και πάνω της στερεώνουμε μια καρδιά σφολιάτας
- Το καλύπτουμε με ροζέτες από κρέμα βανίλιας
- Συνεχίζουμε με δεύτερο φύλλο και καλύπτουμε με ροζέτες από κρέμα σοκολάτας
- Από πάνω τοποθετούμε τρίτο φύλλο καρδιάς που αλείφουμε ελαφρώς με σαντιγί
- Πασπαλίζουμε με σπασμένα φύλλα σφολιάτας και ζάχαρη άχνη
Δες στο video πώς μπορείς να το φτιάξεις εύκολα:
[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/Kotsovolos/videos/1034563193585885/’ width=’400′]