Μους μασκαρπόνε με άρωμα καφέ

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Ο espresso μας εμπνέει να φτιάξουμε υπέροχα επιδόρπια που απολαμβάνουμε μετά το φαγητό και όχι μόνο…

 

Υλικά για 6 μερίδες

  • 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 250 γρ. μασκαρπόνε
  • 75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κουτ. σούπας ρούμι ή μπράντι
  • 1 φλιτζανάκι δυνατό εσπρέσο (κρύο)
  • 1 κουτ. σούπας καφέ εσπρέσο στιγμής σε σκόνη
  • 50 γρ. φουντούκια καβουρντισμένα και χοντροσπασμένα

 

Εκτέλεση

  1. Αναμιγνύουμε τον εσπρέσο με το ρούμι και τον στιγμιαίο καφέ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την αφήνουμε σε μπολ.
  3. Χτυπάμε το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη να αφρατέψει προσθέτοντας σταδιακά το μείγμα των καφέδων.
  4. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ κι ενσωματώνουμε τη σαντιγί ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις και μια σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να γίνει ομοιογενής η μους.
  5. Μοιράζουμε τη μους σε μπολάκια ή χαμηλά ποτήρια και την αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.
  6. Γαρνίρουμε τη μους με φουντούκια και σερβίρουμε αμέσως.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: μίξερ.

Μπορείς να δεις ακόμη