Open sandwitches με αβοκάντο και χαλούμι

by Ioanna Tsoutsia

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Μια νόστιμη και χορταστική πρόταση που θα απογειωθεί με ψημένο χαλούμι.

 

 

Υλικά για 6 φέτες

  • 6 φέτες ψωμί του τοστ σταρένιο ή άλλο ψωμί της επιλογής μας
  • 2 αβοκάντο ώριμα
  • 1 λεμόνι ξύσμα και χυμός
  • αλάτι
  • 400 γρ. χαλούμι σε φέτες
  • Μαυροσούσαμο
  • Ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή δυόσμο

 

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα αβοκάντο κατά μήκος στη μέση, αφαιρούμε το κεντρικό κουκούτσι και αδειάζουμε τη σάρκα με ένα κουτάλι. Τη μεταφέρουμε σε μπολ, ραντίζουμε με χυμό και ξύσμα λεμονιού, αλατίζουμε και λιώνουμε με πιρούνι.
  2. Φρυγανίζουμε σε τοστιέρα ή φρυγανιέρα φέτες από ψωμί της επιλογής μας (λευκό, ολικής άλεσης, από χαρούπι, προζυμένιο κλπ).
  3. Ψήνουμε στο μεταξύ σε σχαροτήγανο ή αντικολλητικό τηγάνι φέτες από χαλούμι.
  4. Απλώνουμε πάνω από τις ψημένες φέτες του ψωμιού αβοκάντο λιωμένο, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο και σκεπάζουμε με ψημένες φέτες από χαλούμι.
  5. Πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι, ραντίζουμε με σταγόνες από ελαιόλαδο και σερβίρουμε αμέσως!

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: τοστιέρα, φρυγανιέρα, σχαροτήγανο, αντικολλητικό τηγάνι.

Μπορείς να δεις ακόμη