927
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Τα πρωινά «σ’ αγαπώ» σας μπορείτε να τα σερβίρετε με τη μορφή pancakes σε σχήμα καρδιάς περιχυμένα με λίγο μέλι…
Υλικά
Υλικά για 10 κομμάτια περίπου
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 αυγό
- 1 φλιτζάνι αλεύρι + 2 κ. σ.
- 3/4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
- 1 πρέζα αλάτι
Για το ψήσιμο και το σερβίρισμα
- Coupe pate μεγάλo σε σχήμα καρδιάς
- Βούτυρο
- Μέλι ή άλλο σιρόπι της επιλογής σας
Εκτέλεση
- Χτυπάμε με αυγοδάρτη μέσα σε ένα μπολ το αυγό με το γάλα, τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι τμηματικά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να φτιάξουμε έναν ομοιογενή χυλό.
- Ζεσταίνουμε την κρεπιέρα μας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Βουτυρώνουμε με ένα πινέλο την κρεπιέρα. Με μια κουτάλα χύνουμε μικρές ποσότητες χυλού στην κρεπιέρα, χωρίς να τον απλώσουμε.
- Ψήνουμε τα πανκέικς μέχρι να πάρει χρώμα η κάτω πλευρά τους και μετά τα γυρίζουμε με σπάτουλα για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά. Ψήνουμε κατά τον ίδιο τρόπο όλη την υπόλοιπη ζύμη.
- Με τη βοήθεια του coupe pate κόβουμε τα πανκέικς σε σχήμα καρδιάς και τα σερβίρουμε σε πιάτα ζεστά συνοδεύοντας με βούτυρο και μέλι ή με κάποιο σιρόπι.