734
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Υλικά
- 3 διπλά φιλέτα από στήθος κοτόπουλου κομμένα σε σνίτσελ
Για τη μαρινάδα γιαουρτιού
- 250 γρ. γιαούρτι πρόβειο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1 κ.γ. κύμινο κοπανισμένο
- 1 κ.σ. κουρκουμά
- Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- Αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- Κολοκύθια κομμένα σε φέτες
- Ντοματίνια
- Αγγούρι
- Ρόκα
Εκτέλεση
- Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σκόρδο και τα μπαχαρικά. Τοποθετούμε μέσα τα φιλέτα του κοτόπουλου. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο σκεπασμένο για μια ώρα τουλάχιστον να μαριναριστεί το κοτόπουλο.
- Σκουπίζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το ψήνουμε στη ψησταριά και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσει όμορφα. Παράλληλα ψήνουμε και τα κολοκύθια.
- Σερβίρουμε τα ψημένα φιλέτα και τα κολοκύθια σε πιάτα ή πιατέλα, συνοδεύοντας με τζατζίκι, ντοματίνια, ρόκα και φετούλες από αγγούρι.