4,1K
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο που μπορούμε να απολαύσουμε σαν γαρνιτούρα ή σαλάτα αλλά και σαν κυρίως.
Υλικά για 3 άτομα
- 1 ποτήρι του νερού ρύζι νυχάκι
- 300 γρ. ανάμεικτα λαχανικά κατεψυγμένα (αρακάς, καρότο, καλαμπόκι, πιπεριά, μπρόκολο κλπ)
- Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι ξύσμα και χυμός
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε νερό στην ειδική θέση του ατμομάγειρα μέχρι το σημείο που επιτρέπει η συσκευή και το αλατίζουμε.
- Ξεπλένουμε το ρύζι με άφθονο νερό, το σουρώνουμε και το τοποθετούμε στην ειδική θήκη του ατμομάγειρα.
- Τοποθετούμε στο κάτω μέρος του ατμομάγειρα τα λαχανικά και στο επάνω τη θήκη με το ρύζι.
- Μαγειρεύουμε το ρύζι και τα λαχανικά για 30-40 λεπτά.
- Όταν μαγειρευτούν τα λαχανικά και το ρύζι, ρίχνουμε τα λαχανικά σε σαλατιέρα, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, πασπαλίζουμε με πιπέρι, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Τέλος ανακατεύουμε στα λαχανικά το ρύζι και σερβίρουμε το φαγητό είτε σαν σαλάτα μέσα στο μπολ, είτε σαν γαρνιτούρα σε ψητά ψάρια, μπιφτέκια ή κοτόπουλο.