|  | 

Κουζίνα

Ρύζι με λαχανικά στον ατμό

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο που μπορούμε να απολαύσουμε σαν γαρνιτούρα ή σαλάτα αλλά και σαν κυρίως.

 

Υλικά για 3 άτομα

  • 1 ποτήρι του νερού ρύζι νυχάκι
  • 300 γρ. ανάμεικτα λαχανικά κατεψυγμένα (αρακάς, καρότο, καλαμπόκι, πιπεριά, μπρόκολο κλπ)
  • Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι ξύσμα και χυμός

 

 

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε νερό στην ειδική θέση του ατμομάγειρα μέχρι το σημείο που επιτρέπει η συσκευή και το αλατίζουμε.
  2. Ξεπλένουμε το ρύζι με άφθονο νερό, το σουρώνουμε και το τοποθετούμε στην ειδική θήκη του ατμομάγειρα.
  3. Τοποθετούμε στο κάτω μέρος του ατμομάγειρα τα λαχανικά και στο επάνω τη θήκη με το ρύζι.
  4. Μαγειρεύουμε το ρύζι και τα λαχανικά για 30-40 λεπτά.
  5. Όταν μαγειρευτούν τα λαχανικά και το ρύζι, ρίχνουμε τα λαχανικά σε σαλατιέρα, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, πασπαλίζουμε με πιπέρι, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  6. Τέλος ανακατεύουμε στα λαχανικά το ρύζι και σερβίρουμε το φαγητό είτε σαν σαλάτα μέσα στο μπολ, είτε σαν γαρνιτούρα σε ψητά ψάρια, μπιφτέκια ή κοτόπουλο.

 

 

Δείτε ακόμη