|  | 

Κουζίνα

Τσάι μέντας με τζίντζερ και λεμόνι

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Ολίγον πικάντικο, υπέροχα αρωματικό, πάντα απολαυστικό και αναζωογονητικό. Σκέτο βάλσαμο!

Υλικά για 4 άτομα

  • 850 ml νερό
  • 4 κ.γ. φυλλαράκια ξερής μέντας
  • 8 φετούλες τζίντζερ
  • 4 φέτες λεμόνι
  • Μέλι
  • Φυλλαράκια φρέσκιας μέντας

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το νερό στον βραστήρα να ζεσταθεί.
  2. Ρίχνουμε τη μέντα στην τσαγιέρα και βρέχουμε τα φύλλα με το καυτό νερό.
  3. Μοιράζουμε από 2 φετούλες τζίντζερ σε κάθε φλιτζάνι και μετά από 3 λεπτά μοιράζουμε το τσάι μέντας στο φλιτζάνια.
  4. Σερβίρουμε με φετούλες λεμονιού, φυλλαράκια φρέσκιας μέντας και όσο μέλι θέλει ο καθένας.

 

 

Δείτε ακόμη