4,K
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Ένα δροσερό ανάλαφρο τζατζίκι με νότες λάιμ και αβοκάντο, ό,τι πρέπει για να συνοδεύσουμε τα ψητά του BBQ ή απλώς μια φρυγανισμένη φέτα ψωμιού…
Υλικά
- 1 αβοκάντο ώριμο, μέτριου μεγέθους καθαρισμένο
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 αγγουράκι
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- Χυμός και ξύσμα από 1 λάιμ
- 30 ml ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι λευκό
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά, κόβουμε κατά μήκος στη μέση το αγγούρι, αφαιρούμε τα σποράκια και το τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του ξύστη. Το αλατίζουμε και το αφήνουμε σε σουρωτήρι να βγάλει τα υγρά του.
- Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το αβοκάντο μαζί με το σκόρδο, τον χυμό και το ξύσμα του αβοκάντο και αλατοπίπερο.
- Το αδειάζουμε σε μπολ και το ανακατεύουμε καλά με το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τον ψιλοκομμένο άνηθο και το τριμμένο αγγουράκι, αφού πρώτα το στύψουμε καλά με το χέρι.
- Σερβίρουμε το τζατζίκι σαν ντιπ ή ελαφρύ ορεκτικό.
Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: μπλέντερ.