Τηγανίτες μπανάνας με βρώμη

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Εναλλακτικές τηγανίτες με βάση την μπανάνα και τη βρώμη. Είναι ιδιαίτερα νόστιμες και ο καλύτερος τρόπος να ξυπνήσετε τους αγαπημένους σας το πρωί.

 

Υλικά για 2-3 άτομα:

  • 1 μπανάνα μεγάλη και ώριμη
  • 1 αυγό
  • 100 ml ρόφημα καρύδας
  • 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης + λίγο επιπλέον
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • λίγο σπορέλαιο για το τηγάνι

 

Για το σερβίρισμα

  • μέλι
  • καρύδια ψιλοκομμένα
  • λίγη κανέλα

 

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε την μπανάνα και τη λιώνουμε μαζί με το ρόφημα καρύδας, στο μπλέντερ.
  2. Προσθέτουμε το αυγό, το ένα φλιτζάνι βρώμης, το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε λίγο ακόμα.
  3. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και προσθέτουμε αν χρειάζεται επιπλέον βρώμη ώστε να γίνει ένας πυκνός χυλός που θα πέφτει σχετικά εύκολα από το τηγάνι.
  4. Ζεσταίνουμε στη φωτιά ένα τηγάνι και ρίχνουμε ελάχιστο λάδι να γίνει ένα λεπτό στρώμα. Όταν ζεσταθεί καλά, παίρνουμε μείγμα με μεγάλο κουτάλι και το ρίχνουμε στο τηγάνι αφήνοντας κενό ενδιάμεσα για να μην κολλήσουν οι τηγανίτες μεταξύ τους.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και όταν πάρουν χρώμα από τη μια τις γυρίζουμε με σπάτουλα να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
  6. Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές με μέλι, κανέλα και καρύδια ή όπως αλλιώς μας αρέσει.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: μπλέντερ, τηγάνι.

Μπορείς να δεις ακόμη