1,K
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Υπέροχη μους σοκολάτας για όλους, ακόμη και εκείνους που αποφεύγουν τα υλικά ζωικής προέλευσης.
Υλικά
- 200γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 2 αβοκάντο ώριμα
- 2 κ.σ. κακάο
- 1 σφηνάκι παλαιωμένο τσίπουρο ή μαύρο ρούμι
- 6 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- φυτική κρέμα για σαντιγί καλά παγωμένη
- ξύσμα σοκολάτας
- κόκκινα φρούτα (ή ότι φρούτα έχουμε)
- 400γρ. φυτική κρέμα
Εκτέλεση
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συχνά με σπάτουλα και την αφήνουμε στην άκρη να περιμένει.
- Καθαρίζουμε τα αβοκάντο, τα κόβουμε σε κομμάτια και πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με το κακάο, το ρούμι και τη ζάχαρη άχνη.
- Χτυπάμε τη φυτική κρέμα στην κουζινομηχανή να γίνει σαντιγί.
- Ενσωματώνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και τον πολτό του αβοκάντο. Χτυπάμε για λίγο ακόμη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μοιράζουμε την κρέμα σε ποτήρια και αφήνουμε στο ψυγείο.
- Σερβίρουμε τη μους με κόκκινα φρούτα, ξύσμα σοκολάτας και λίγη άχνη ζάχαρη.
Δες στο video πώς μπορείς να την φτιάξεις εύκολα:
[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/Kotsovolos/videos/2419380481513556/’ width=’400′]