|  | 

Κουζίνα

Vegan mousse σοκολάτας

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Υπέροχη μους σοκολάτας για όλους, ακόμη και εκείνους που αποφεύγουν τα υλικά ζωικής προέλευσης.

 

Υλικά

  • 200γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 2 αβοκάντο ώριμα
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1 σφηνάκι παλαιωμένο τσίπουρο ή μαύρο ρούμι
  • 6 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • φυτική κρέμα για σαντιγί καλά παγωμένη
  • ξύσμα σοκολάτας
  • κόκκινα φρούτα (ή ότι φρούτα έχουμε)
  • 400γρ. φυτική κρέμα

 

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συχνά με σπάτουλα και την αφήνουμε στην άκρη να περιμένει.
  2. Καθαρίζουμε τα αβοκάντο, τα κόβουμε σε κομμάτια και πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με το κακάο, το ρούμι και τη ζάχαρη άχνη.
  3. Χτυπάμε τη φυτική κρέμα στην κουζινομηχανή να γίνει σαντιγί.
  4. Ενσωματώνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και τον πολτό του αβοκάντο. Χτυπάμε για λίγο ακόμη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  5. Μοιράζουμε την κρέμα σε ποτήρια και αφήνουμε στο ψυγείο.
  6. Σερβίρουμε τη μους με κόκκινα φρούτα, ξύσμα σοκολάτας και λίγη άχνη ζάχαρη.

 

Δες στο video πώς μπορείς να την φτιάξεις εύκολα:

 

 

Δείτε ακόμη