|  | 

Κουζίνα

Βίδες με πέστο παντζαριού

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Ένα πεντανόστιμο και υγιεινό πιάτο ζυμαρικών, με υπέροχο χρώμα που θα λατρέψουν όλοι στο σπίτι!

 

 

Υλικά

  • 500γρ. ζυμαρικά βίδες ή άλλο κοντό ζυμαρικό της επιλογής σας
  • αλάτι

 

Για το πέστο παντζαριού:

  • 500γρ. βρασμένα και καθαρισμένα παντζάρια (καθαρό βάρος)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 15γρ. ξύδι βαλσαμικό
  • 15γρ. πετιμέζι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι και χυμό από το μισό
  • 50γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 100γρ. τριμμένο τυρί πικάντικο
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Για το σερβίρισμα:

  • Φιστίκια Αιγίνης κοπανισμένα
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο

 

Εκτέλεση

  1. Πρώτα ετοιμάζουμε το πέστο: Βράζουμε, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα παντζάρια σε χοντρά κομμάτια.
  2. Τα ρίχνουμε στο πολυμίξερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά (σκόρδο, ελαιόλαδο, πορτοκάλι ξύσμα και χυμό, φιστίκια, ξύδι, πετιμέζι, τυρί τριμμένο, αλάτι και πιπέρι) και τα πολτοποιούμε. Δοκιμάζουμε για έξτρα αλάτι και προσθέτουμε ανάλογα.
  3. Βάζουμε να βράσουν τα ζυμαρικά μας σε 5 λίτρα αλατισμένο νερό μέχρι να μαγειρευτούν αλ ντέντε. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.
  4. Επιστρέφουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τo μισό πέστο και λίγο από το νερό που έβρασαν. Δίνουμε μια τελευταία βράση και αν θέλουμε προσθέτουμε επιπλέον πέστο.
  5. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα, πασπαλίζοντας με τριμμένο φιστίκι και μαϊντανό ψιλοκομμένο.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: πολυμίξερ, κατσαρόλα.

Δείτε ακόμη