Χοιρινό σιδηρόδρομος & γλυκοπατάτες στην Weber Genesis II E210 Black

Χοιρινό Σιδηρόδρομος

 

Για 4 άτομα

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Χρόνος BBQ: 60-90 λεπτά

Θερμοκρασία BBQ: 180°C

Θερμοκρασία πυρήνα: 75°C

Μέθοδος μαγειρέματος: Έμμεση

Δυσκολία μεθόδου: Μέτρια

 

Υλικά:

1,5 κιλό χοιρινό σιδηρόδρομο

3 σκελίδες σκόρδο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κλωναράκια θυμάρι

1 κλωναράκι δεντρολίβανο

1 κ.γ. πάπρικα

Αλάτι – πιπέρι

 

Στην κουζίνα:

  1. Αφαίρεσε το περιττό λίπος από το χοιρινό σιδηρόδρομο.
  2. Καθάρισε και ψιλοκόψε το σκόρδο και βάλτο σε ένα μπολ μαζί με το λάδι.
  3. Βγάλε τα φύλλα του θυμαριού και του δεντρολίβανου από τα κλωναράκια, ψιλόκοψέ τα και πρόσθεσέ τα δύο μυρωδικά και την πάπρικα στο μπολ με το σκόρδο και το λάδι.
  4. Τρίψε καλά το κρέας με το λάδι μυρωδικών κάνοντάς του μασάζ, και μετά αλατοπιπερώνεις.

 

Στο μπάρμπεκιου:

  1. Προετοίμασε το μπάρμπεκιου για έμμεση θερμότητα στους 180°C.
  2. Βάλε το χοιρινό σιδηρόδρομο πάνω από έμμεση θερμότητα για περίπου 60 λεπτά.
  3. Αύξησε τη θερμότητα στους 250°C περίπου και συνεχίσεις το ψήσιμο μέχρι η θερμοκρασία πυρήνα να φτάσει περίπου τους 75°C.
  4. Βγάλε το κρέας από το μπάρμπεκιου κι άφησε το να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά πριν το σερβίρεις.

 

 

Γλυκοπατάτες Ζουληγμένες

 

(Για 4 άτομα)

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Χρόνος BBQ: 45 λεπτά

Θερμοκρασία BBQ: 180°C

Μέθοδος μαγειρέματος: Έμμεση

Δυσκολία μεθόδου: Εύκολη

Εξοπλισμός Weber: Ταψί Ψησίματος Deluxe

 

 

Υλικά:

500 γρ. γλυκοπατάτες

2 κ.σ. φυτικό λάδι

1 κ.γ. αλάτι

4 σκελίδες σκόρδο

20 γρ. φρέσκο μαϊντανό

2 κ.σ. βούτυρο (ανάλατο, λιωμένο)

20 γρ. παρμεζάνα

Μπούκοβο

 

Στην κουζίνα:

  1. Πλύνε τις γλυκοπατάτες και κόψε τες στη μέση κατά μήκος και στη συνέχεια σε φέτες πάχους 1,5 εκ.
  2. Τοποθέτησέ τες σε ένα ταψί ψησίματος, επενδυμένο με χαρτί ψησίματος.
  3. Άλειψέ τες με λίγο λάδι και αλάτισέ τες.
  4. Καθάρισε και ψιλόκοψε το σκόρδο και το μαϊντανό.
  5. Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το σκόρδο και το μαϊντανό με το λιωμένο βούτυρο και άφησε τα στην άκρη.

 

 

Στο μπάρμπεκιου:

  1. Προετοίμασε το μπάρμπεκιου για έμμεση θερμότητα στους 180°C περίπου.
  2. Τοποθέτησε το ταψί ψησίματος πάνω από την έμμεση θερμότητα και μαγείρεψε τις πατάτες για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να είναι αρκετά μαλακές για να τις ζουλήξεις.
  3. Βγάλε τις πατάτες από το μπάρμπεκιου και προσεχτικά ζούληξε τες με ένα πιρούνι ή κουτάλι.
  4. Στη συνέχεια άλειψε τις πατάτες με το μείγμα με το λιωμένο βούτυρο, το σκόρδο και το μαϊντανό.
  5. Πρόσθεσε λίγη παρμεζάνα πάνω από τις πατάτες και ξαναβάλτε τες στο μπάρμπεκιου για ακόμα 10-15 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
  6. Βγάλε τις πατάτες από το μπάρμπεκιου και πρόσθεσε αλάτι και μπούκοβο.

 

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη