1,2K
Χοιρινό Σιδηρόδρομος
Για 4 άτομα
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Χρόνος BBQ: 60-90 λεπτά
Θερμοκρασία BBQ: 180°C
Θερμοκρασία πυρήνα: 75°C
Μέθοδος μαγειρέματος: Έμμεση
Δυσκολία μεθόδου: Μέτρια
Υλικά:
1,5 κιλό χοιρινό σιδηρόδρομο
3 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κλωναράκια θυμάρι
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
1 κ.γ. πάπρικα
Αλάτι – πιπέρι
Στην κουζίνα:
- Αφαίρεσε το περιττό λίπος από το χοιρινό σιδηρόδρομο.
- Καθάρισε και ψιλοκόψε το σκόρδο και βάλτο σε ένα μπολ μαζί με το λάδι.
- Βγάλε τα φύλλα του θυμαριού και του δεντρολίβανου από τα κλωναράκια, ψιλόκοψέ τα και πρόσθεσέ τα δύο μυρωδικά και την πάπρικα στο μπολ με το σκόρδο και το λάδι.
- Τρίψε καλά το κρέας με το λάδι μυρωδικών κάνοντάς του μασάζ, και μετά αλατοπιπερώνεις.
Στο μπάρμπεκιου:
- Προετοίμασε το μπάρμπεκιου για έμμεση θερμότητα στους 180°C.
- Βάλε το χοιρινό σιδηρόδρομο πάνω από έμμεση θερμότητα για περίπου 60 λεπτά.
- Αύξησε τη θερμότητα στους 250°C περίπου και συνεχίσεις το ψήσιμο μέχρι η θερμοκρασία πυρήνα να φτάσει περίπου τους 75°C.
- Βγάλε το κρέας από το μπάρμπεκιου κι άφησε το να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά πριν το σερβίρεις.
Γλυκοπατάτες Ζουληγμένες
(Για 4 άτομα)
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Χρόνος BBQ: 45 λεπτά
Θερμοκρασία BBQ: 180°C
Μέθοδος μαγειρέματος: Έμμεση
Δυσκολία μεθόδου: Εύκολη
Εξοπλισμός Weber: Ταψί Ψησίματος Deluxe
Υλικά:
500 γρ. γλυκοπατάτες
2 κ.σ. φυτικό λάδι
1 κ.γ. αλάτι
4 σκελίδες σκόρδο
20 γρ. φρέσκο μαϊντανό
2 κ.σ. βούτυρο (ανάλατο, λιωμένο)
20 γρ. παρμεζάνα
Μπούκοβο
Στην κουζίνα:
- Πλύνε τις γλυκοπατάτες και κόψε τες στη μέση κατά μήκος και στη συνέχεια σε φέτες πάχους 1,5 εκ.
- Τοποθέτησέ τες σε ένα ταψί ψησίματος, επενδυμένο με χαρτί ψησίματος.
- Άλειψέ τες με λίγο λάδι και αλάτισέ τες.
- Καθάρισε και ψιλόκοψε το σκόρδο και το μαϊντανό.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το σκόρδο και το μαϊντανό με το λιωμένο βούτυρο και άφησε τα στην άκρη.
Στο μπάρμπεκιου:
- Προετοίμασε το μπάρμπεκιου για έμμεση θερμότητα στους 180°C περίπου.
- Τοποθέτησε το ταψί ψησίματος πάνω από την έμμεση θερμότητα και μαγείρεψε τις πατάτες για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να είναι αρκετά μαλακές για να τις ζουλήξεις.
- Βγάλε τις πατάτες από το μπάρμπεκιου και προσεχτικά ζούληξε τες με ένα πιρούνι ή κουτάλι.
- Στη συνέχεια άλειψε τις πατάτες με το μείγμα με το λιωμένο βούτυρο, το σκόρδο και το μαϊντανό.
- Πρόσθεσε λίγη παρμεζάνα πάνω από τις πατάτες και ξαναβάλτε τες στο μπάρμπεκιου για ακόμα 10-15 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Βγάλε τις πατάτες από το μπάρμπεκιου και πρόσθεσε αλάτι και μπούκοβο.