Ξυλάκι παγωτό

by Zikou Stella

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου

3 εύκολες και υγιεινές προτάσεις για όλη την οικογένεια!

 

 

Ξυλάκι φράουλα γιαούρτι δυόσμο

Ελαφρύ και δροσερό είναι η σχετικά αθώα παγωμένη απόλαυση για όλη την οικογένεια.

Υλικά για 8 -10 τεμ.

  • 150 γρ. φράουλες κατεψυγμένες
  • 400 γρ. γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 10 φυλλαράκια δυόσμου
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Αποβραδίς ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μας και τα πολτοποιούμε πολύ καλά. Για πιο λείο αποτέλεσμα περνάμε το μείγμα από λεπτή σήτα να συγκρατήσει τα σποράκια της φράουλας.
  2. Μοιράζουμε το μείγμα σε 8-10 θήκες για παγωτό ξυλάκι, κλείνουμε με τα καπάκια του με το ξυλάκι και τα αφήνουμε όρθια στην κατάψυξη να παγώσουν. Συνήθως έχουν τη δική τους βάση.
  3. Αφήνουμε όλο το βράδυ να παγώσουν πολύ καλά και την επόμενη ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε όσα θέλουμε.

 

 

Ξυλάκι παγωτό με ανανά και καρύδα

Παγωτό που μπορούν να απολαύσουν όλοι, ακόμη κι όσοι αποφεύγουν τα γαλακτοκομικά ή ακολουθούν αυστηρά χορτοφαγική διατροφή.

Υλικά για 8-10 άτομα

  • 400 γρ. (1 κονσέρβα) γάλα καρύδας από κονσέρβα
  • 100 ml σιρόπι αγαύης
  • 200 γρ. ανανά κονσέρβας καλά στραγγισμένο ή φρέσκο σε κομμάτια

Εκτέλεση

  1. Καλό είναι να έχουμε τα υλικά μας κρύα, οπότε τα αφήνουμε στο ψυγείο πριν φτιάξουμε τα παγωτάκια μας.
  2. Αποβραδίς ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μας και τα πολτοποιούμε πολύ καλά. Για πιο λείο αποτέλεσμα περνάμε το μείγμα από λεπτή σήτα.
  3. Το μοιράζουμε σε 8-10 θήκες για παγωτό ξυλάκι, κλείνουμε με τα καπάκια τους που έχουν το ξυλάκι και τα αφήνουμε όρθια στην κατάψυξη να παγώσουν. Συνήθως έχουν τη δική τους βάση.
  4. Αφήνουμε όλο το βράδυ να παγώσουν πολύ καλά και την επόμενη ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε όσα θέλουμε.

 

 

Παγωτό ξυλάκι νεκταρίνι

Παγωτάκι με πλούσια γεύση κρέμας ροδάκινου για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Υλικά για 8-10 τεμ.

  • 350 γρ. νεκταρίνια αποπυρηνωμένα (καθαρό βάρος)
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. νερό

Εκτέλεση

  1. Φτιάχνουμε ένα ελαφρύ σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό, βράζοντας για 2 λεπτά.
  2. Κόβουμε μισό νεκταρίνι σε λεπτές φέτες και τις κρατάμε στην άκρη.
  3. Τα υπόλοιπα νεκταρίνια τα κόβουμε σε κυβάκια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με το σιρόπι και την κρέμα γάλακτος.
  4. Περνάμε το μείγμα από σήτα και το μοιράζουμε σε θήκες για παγωτό ξυλάκι. Προσθέτουμε 1-2 φετούλες νεκταρίνι σε κάθε θήκη και ασφαλίζουμε με τα καπάκια τους.
  5. Τα τοποθετούμε όρθια στην κατάψυξη πάνω στη βάση τους και τα αφήνουμε να παγώσουν καλά.

Σημείωση: Αντί για κρέμα γάλακτος μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γιαούρτι.

Είσαι στην Κύπρο; Βρες εδώ όλα όσα χρειάζεσαι για να ετοιμάσεις την πιο λαχταριστή καλοκαιρινή λιχουδιά!

Μπορείς να δεις ακόμη