855
Από την Ιωάννα Σταμούλου
3 εύκολες και άκρως δροσιστικές προτάσεις για κάθε στιγμή μιας ζεστής καλοκαιρινής ημέρας που χρειάζεσαι κάτι γλυκό και παγωμένο.
Παγωτό καρύδα με γεύση mohito
Tα αρώματα του mohito ενώνονται με γιαούρτι και φτιάχνουν ένα υπέροχο παγωτό που θα φας στο ξυλάκι…
Υλικά για 5 ξυλάκια
- 2 λάιμ χυμό και ξύσμα
- 8-10 φύλλα δυόσμου
- 75γρ. ζάχαρη λευκή
- 2 σφηνάκια ρούμι λευκό
- 500γρ. κρέμα καρύδας (καλά παγωμένη στο ψυγείο)
Εκτέλεση
- Βάζουμε στον κάδο της κουζινομηχανής το ξύσμα και τον χυμό των λάιμ, τον δυόσμο, τη ζάχαρη και το ρούμι και χτυπάμε καλά να λιώσει η ζάχαρη και ο δυόσμος.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός την κρέμα καρύδας, προσθέτοντας σταδιακά το αρωματικό μείγμα λάιμ-δυόσμου.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε 6-7 θήκες ειδικές για παγωτό ξυλάκι και τις αφήνουμε όρθιες στο ψυγείο να παγώσουν καλά.
- Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, αφήνουμε τις θήκες κάτω από τρεχούμενο νερό βρύσης να ξεπαγώσει λίγο το παγωτό, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε αμέσως!
Παγωτό γιαούρτι βατόμουρο με 3 υλικά
Ανάλαφρη αίσθηση παγωτού γιαούρτι με γεύση βατόμουρου
Υλικά
- 400γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες λιπαρών
- 200γρ. βατόμουρα κόκκινα κατεψυγμένα
- 100γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
- Πολτοποιούμε τα βατόμουρα με τη ζάχαρη στον πολυκόφτη.
- Βάζουμε σε μπολ και χτυπάμε το γιαούρτι με μίξερ χειρός προσθέτοντας σταδιακά τον πολτό των βατόμουρων.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 θήκες για παγωτό ξυλάκι και τα αφήνουμε όρθια στο ψυγείο να παγώσουν καλά.
- Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, αφήνουμε τις θήκες κάτω από τρεχούμενο νερό βρύσης να ξεπαγώσει λίγο το παγωτό, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε αμέσως!
Παγωτό μάνγκο μπανάνα
Ένα παγωτό με εξοχική γεύση και υπέροχη υφή που δεν θα χορταίνεις να απολαμβάνεις
Υλικά
- 1 μάνγκο μεγάλο καθαρισμένο
- 1 μπανάνα καθαρισμένη
- 1 πορτοκάλι (χυμό)
- 50γρ. ζάχαρη
- 50γρ. νερό
Εκτέλεση
- Βράζουμε σε ένα μπρίκι το νερό με τη ζάχαρη για 3 λεπτά και ανακατεύουμε το σιρόπι με τον χυμό του πορτοκαλιού.
- Κόβουμε την μπανάνα και το μάνγκο σε μικρότερα κομμάτια και τα πολτοποιούμε στον πολυκόφτη μαζί με το σιρόπι του πορτοκαλιού.
- Μοιράζουμε τον πολτό σε 6 θήκες για παγωτό ξυλάκι και τις αφήνουμε όρθιες στην κατάψυξη για μερικές ώρε.
- Όταν θέλουμε να σερβίρουμε αφήνουμε τις θήκες κάτω από τρεχούμενο νερό ξεφορμάρουμε ελαφρά και σερβίρουμε.