898
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Με ελάχιστα υλικά κι ένα καλό μπλέντερ ή ραβδομπλέντερ φτιάχνουμε υπέροχα ζεστά ροφήματα στο σπίτι. Έχουν υπέροχη υφή, σε ζεσταίνουν ευχάριστα, σε γλυκαίνουν με μέτρο και σου ανεβάζουν τη διάθεση. Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο;
Υγρή μηλόπιτα
Υλικά για 2 άτομα
- 2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα στα 4
- 2-4 κ.σ σταφίδα
- 2 κ.σ καρύδια
- 1-2 κ.σς μέλι
- ½ κ.γ κανέλα
- 2-3 κ.σ νιφάδες βρώμης
- 60ml γάλα
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα μήλα με τις σταφίδες, τα καρύδια και την κανέλα σε μία κατσαρόλα γάλακτος. Σκεπάζουμε με νερό και βράζουμε για 5 λεπτά.
- Αφήνουμε την κατσαρόλα εκτός φωτιάς να κρυώσει λίγο το μείγμα και στη συνέχεια το πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με τη βρώμη και το μέλι. Μοιράζουμε το smoothie σε ποτήρια ή φλιτζάνια.
- Βάζουμε το γάλα στην ειδική συσκευή να γίνει αφρόγαλα και το μοιράζουμε πάνω από το smoothie.
- Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με λίγη κανέλα.
Ζεστό smoothie με σοκολάτα, μπανάνα και μπισκότα
Υλικά για 2 άτομα:
- 50γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 50γρ. κρέμα γάλακτος
- 250γρ. γάλα κατσικίσιο ή αγελαδινό
- 1 μπανάνα καθαρισμένη σε κομμάτια
- 2-3 μπισκότα digestive ή άλλα μπισκότα της επιλογής μας
Εκτέλεση:
- Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα μέσα σε ένα μπολ και βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπρίκι να πάρει βράση.
- Την ρίχνουμε έτσι καυτή στη σοκολάτα και αφήνουμε να λιώσει ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
- Βάζουμε στο μεταξύ το γάλα στο μπρίκι να ζεσταθεί και το ανακατεύουμε στη λιωμένη σοκολάτα.
- Βάζουμε την μπανάνα και τα μπισκότα στο μπλέντερ, προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας σε δύο δόσεις και πολτοποιούμε.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε ποτήρια και σερβίρουμε αμέσως.
Ζεστό ρόφημα κολοκύθας
Υλικά για 2 άτομα
- 200γρ. κόκκινης κολοκύθας καθαρισμένη σε κύβους
- 250γρ. γάλα αμυγδάλου ή καρύδας
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- 2 κ.σ μέλι
- 1 κομματάκι φρέσκο τζίντζερ καθαρισμένο και ξυσμένο στον τρίφτη
- Λίγη τριμμένη κανέλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα την κολοκύθα και προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου και τα μπαχαρικά (αστεροειδή γλυκάνισο και ξύλο κανέλας).
- Βράζουμε 5 λεπτά να μαλακώσει ελαφρά και μεταφέρουμε το μείγμα στο μπλέντερ αφού πρώτα αφαιρέσουμε τον αστεροειδή γλυκάνισο.
- Προσθέτουμε το μέλι, το ξύσμα του τζίντζερ και πολτοποιούμε.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε ποτήρια και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με λίγη τριμμένη κανέλα.