Φασόλια πιάζ με πιπεριά, σέλερι και κρεμμύδι

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Μπορούμε να τη φτιάξουμε και με μαυρομάτικα ή άλλα ψιλά φασόλια. Σε κάθε περίπτωση είναι μια πεντανόστιμη νηστίσιμη σαλάτα για όλη τη Σαρακοστή και όχι μόνο.

 

Υλικά για 6 άτομα

  • 400 γρ. φασόλια μέτρια λευκά, μουλιασμένα αποβραδίς
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κοτσάνια σέλερι ψιλοκομμένο
  • 10 ντοματίνια ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι ξύσμα και χυμός
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας ξύδι λευκό

 

Εκτέλεση

  1. Σουρώνουμε τα φασόλια και τα βράζουμε με φρέσκο νερό για 15 λεπτά. Αλλάζουμε το νερό και συνεχίζουμε να βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά τα φασόλια. Αλατίζουμε προς το τέλος του μαγειρέματος.
  2. Σουρώνουμε τα φασόλια και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά.
  3. Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά στο χέρι (κρεμμύδι, σέλερι, πιπεριά, ντοματίνια) και τα ρίχνουμε σε μια σαλατιέρα μαζί με τα φασόλια.
  4. Χτυπάμε στον πολυκόφτη το ελαιόλαδο με τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, το ξύδι, τη μουστάρδα κι ανάλογο αλατοπίπερο.
  5. Περιχύνουμε τα φασόλια και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με φυλλαράκια σέλερι πολύ ψιλοκομμένα και σερβίρουμε.

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: πολυκόφτης.

Μπορείς να δεις ακόμη