Αποτοξινωτικοί χυμοί

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Τα χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα τραπέζια μας έβγαλαν πολλές φορές εκτός προγράμματος. Και τώρα, όλοι μας λίγο έως πολύ νιώθουμε την ανάγκη να ξαναμπούμε στον… ίδιο δρόμο. Μέχρι να το κάνουμε, ας δροσίσουμε τον οργανισμό μας με ένα αποτοξινωτικό ποτό. Είναι μια καλή αρχή…

Τα φρούτα και τα λαχανικά του χειμώνα είναι αρκετά και ικανά να γίνουν μια καλή βάση για υπέροχα αποτοξινωτικά ποτά. Μια βόλτα στη λαϊκή για να προμηθευτούμε τα πιο φρέσκα, ο αποχυμωτής και το μπλέντερ στον πάγκο της κουζίνας και είμαστε έτοιμοι!

 

 

Πράσινος χυμός μήλου με σπανάκι, ακτινίδιο και λάιμ

 

Υλικά για 2 ποτήρια

  • 3 μήλα πράσινα
  • 100γρ. σπανάκι
  • 4 ακτινίδια
  • 1 λάιμ

 

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά το σπανάκι και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
  2. Αφαιρούμε τη φλούδα από το ακτινίδια και τα κόβουμε κατά μήκος στη μέση
  3. Πλένουμε καλά τα μήλα και τα κόβουμε στα 4 ή σε περισσότερα κομμάτια αν δεν χωράνε από το άνοιγμα του αποχυμωτή.
  4. Περνάμε τα φρούτα και το σπανάκι από τον αποχυμωτή και μοιράζουμε τον χυμό σε δύο ποτήρια.
  5. Προσθέτουμε στους χυμούς από λίγο λάιμ και σερβίρουμε με καλαμάκι.

 

 

Πορτοκαλί χυμός με πορτοκάλι, μήλο και καρότο

 

Υλικά για 2 ποτήρια

  • 2 μήλα πράσινα
  • 2 μήλα κόκκινα
  • 2 καρότα
  • 2 πορτοκάλια
  • ½ λεμόνι χυμός

 

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τα μήλα και τα κόβουμε στα 4 ή σε περισσότερα κομμάτια αν δεν χωράνε από το άνοιγμα του αποχυμωτή.
  2. Αφαιρούμε τη φλούδα από πορτοκάλια και τα χωρίζουμε σε 6 κομμάτια το καθένα.
  3. Περνάμε τα καρότα, τα μήλα και τα πορτοκάλια από τον αποχυμωτή και μοιράζουμε τον χυμό σε δύο ποτήρια.
  4. Προσθέτουμε στους χυμούς από λίγο λεμόνι και σερβίρουμε με καλαμάκι.

 

 

Φούξια smoothie από παντζάρι, πορτοκάλι, λεμόνι και μήλο

 

Υλικά

  • 3 πορτοκάλια χυμός
  • 1 μήλο κόκκινο
  • 2 παντζάρια βρασμένα και καθαρισμένα, κομμένο στα 4
  • 1 καρότο καθαρισμένο σε κομμάτια
  • ½ λεμόνι χυμός

 

Εκτέλεση

  1. Παίρνουμε τον χυμό από τα πορτοκάλια.
  2. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια το μήλο, το καρότο και τα παντζάρια. Τα ρίχνουμε σε μπλέντερ.
  3. Προσθέτουμε τον χυμό από το πορτοκάλι και το λεμόνι και χτυπάμε καλά στο μπλέντερ να γίνει ομοιογενής χυμός. Αν είναι πολύ πηχτός ο χυμός αραιώνουμε με νερό.
  4. Μοιράζουμε το σμούθι σε ποτήρια και σερβίρουμε αμέσως.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: μπλέντερ, αποχυμωτής.

 

Μπορείς να δεις ακόμη