2,4K
Γλυκοπικάντικη και άκρως εξωτική μαρινάδα για ακαταμάχητο ψητό κοτόπουλο.
Υλικά
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε παϊδάκια
- 1 λέμονγκρας καθαρισμένο από το εξωτερικό σκληρό μέρος, σε κομμάτια
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζανάκι του καφέ σόγια σος
- 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. σούπας τζίντζερ, ξυσμένο στον τρίφτη
- 3 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
- ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο, χοντροκοπανισμένο
- 2-3 κουτ. σούπας κέτσαπ
- 2-3 κουτ. σούπας αραβοσιτέλαιο
- ξύσμα και χυμό από 2 λάιμ
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε γυάλινο, πορσελάνινο ή ανοξείδωτο μπολ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πλαστική σακούλα με zip
- Πολτοποιούμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της μαρινάδας και περιχύνουμε το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια να πάει παντού. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο. Ενδιάμεσα θυμόμαστε να ανακατέψουμε λίγο τα κομμάτια.
- Βγάζουμε από το ψυγείο κι αφού σκουπίσουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με χαρτί κουζίνας, αφήνουμε για 15-20 λεπτά να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος πριν τα ψήσουμε στο μπάρμπεκιου σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αλατίζουμε στο τέλος!