Εύκολος γιορτινός κορμός σοκολάτας

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Αποτελείται από τρεις στρώσεις μους σοκολάτας και τέσσερις στρώσεις μπισκότων του εμπορίου. Μπορείτε όμως να τον φτιάξετε και με άλλου είδους μπισκότα (πχ σαβαγιάρ, digestive, κλπ) γίνεται εξίσου υπέροχος.

 

Υλικά για μία φόρμα Δ: 11Χ25εκ.

  • 2 – 2 ½ πακέτα πτι μπερ
  • 1 ½ κούπα δυνατό καφέ εσπρέσο
  • 1 σφηνάκι μπράντι ή ρούμι

 

Για τη μους

  • 300 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 600 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 30 ml μπράντι ή ρούμι

 

Για το σερβίρισμα και τη διακόσμηση

  • Κακάο σε σκόνη
  • Μπισκότα σε γιορτινά σχήματα

 

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ευρύχωρο μπολ.
  2. Βάζουμε τη μισή κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και τη ρίχνουμε όπως είναι καυτή στο μπολ με τη σοκολάτα.
  3. Ανακατεύουμε με σύρμα να λιώσει η σοκολάτα εντελώς, προσθέτοντας και το ποτό της επιλογής μας. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  4. Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη υφή και πριν γίνει σαντιγί την ανακατεύουμε στο κρύο πλέον μείγμα της σοκολάτας. Αφήνουμε τη μους στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει.
  5. Ντύνουμε μια φόρμα διαστάσεων 25Χ11εκ. με πλαστική μεμβράνη αφήνοντας να εξέχει αρκετά από τριγύρω. Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα στον καφέ που αρωματίζουμε με το ποτό και κάνουμε μια πρώτη στρώση καλύπτοντας τον πάτο της φόρμας.
  6. Ρίχνουμε από πάνω το 1/3 της μους και βάζουμε όρθια μπισκότα τριγύρω από τα τοιχώματα της φόρμας βουτώντας τα προηγουμένως στον καφέ. Κάνουμε μια δεύτερη στρώση με μπισκότα πάνω από το πρώτο στρώμα της μους.
  7. Απλώνουμε ακόμη 1/3 της μους πάνω από τη δεύτερη στρώση των μπισκότων και κάνουμε μια τρίτη στρώση με μπισκότα βουτηγμένα σε καφέ.
  8. Απλώνουμε το τελευταίο 1/3 μους σοκολάτας από πάνω και τελειώνουμε με μια ακόμη στρώση μπισκότων.
  9. Κλείνουμε το γλυκό από πάνω με τη μεμβράνη που περισσεύει και το αφήνουμε στην κατάψυξη με 3 ώρες τουλάχιστον.
  10. Το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα αφαιρώντας προσεκτικά τη μεμβράνη και πασπαλίζουμε με κακάο ρίχνοντάς το από σουρωτήρι. Σερβίρουμε διακοσμώντας με χριστουγεννιάτικα μπισκότα!

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: κατσαρόλα, μίξερ.

Μπορείς να δεις ακόμη