Κοτόπουλο ψητό με μουστάρδα, πορτοκάλι και μέλι

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Μια ελαφριά πρόταση για το γιορτινό τραπέζι που θα προσφέρει στους καλεσμένους σας περίσσεια γεύση, χωρίς περιττές θερμίδες.

 

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 μπούτια κοτόπουλου κομμένα στη μέση
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 πορτοκάλι ξύσμα και χυμός
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • γαρνιτούρα της επιλογής μας

 

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ταψί και τα αλατοπιπερώνουμε από όλες τις πλευρές.
  2. Ανακατεύουμε το λιωμένο σκόρδο με το ξύσμα του πορτοκαλιού, τη μουστάρδα, το μέλι, το δεντρολίβανο και το ελαιόλαδο και με ένα πινέλο αλείφουμε το κοτόπουλο παντού.
  3. Τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε φριτέζα αέρος και ψήνουμε στους 200οC για 35 – 40 λεπτά περίπου.
  4. Συνοδεύουμε με γαρνιτούρα της επιλογής μας ή με ψητές γλυκοπατάτες που κόβουμε σε κύβους, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με πάπρικα, θυμάρι και λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε επίσης στη φριτέζα αέρος για 30 λεπτά περίπου.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: φριτέζα αέρος.

Μπορείς να δεις ακόμη