3,7K
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Μια ελαφριά πρόταση για το γιορτινό τραπέζι που θα προσφέρει στους καλεσμένους σας περίσσεια γεύση, χωρίς περιττές θερμίδες.
Υλικά για 4 άτομα
- 4 μπούτια κοτόπουλου κομμένα στη μέση
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 πορτοκάλι ξύσμα και χυμός
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
- γαρνιτούρα της επιλογής μας
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ταψί και τα αλατοπιπερώνουμε από όλες τις πλευρές.
- Ανακατεύουμε το λιωμένο σκόρδο με το ξύσμα του πορτοκαλιού, τη μουστάρδα, το μέλι, το δεντρολίβανο και το ελαιόλαδο και με ένα πινέλο αλείφουμε το κοτόπουλο παντού.
- Τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε φριτέζα αέρος και ψήνουμε στους 200οC για 35 – 40 λεπτά περίπου.
- Συνοδεύουμε με γαρνιτούρα της επιλογής μας ή με ψητές γλυκοπατάτες που κόβουμε σε κύβους, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με πάπρικα, θυμάρι και λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε επίσης στη φριτέζα αέρος για 30 λεπτά περίπου.
Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: φριτέζα αέρος.