Μαρινάδα για ψάρια

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Η καλύτερη μαρινάδα για ψάρια είναι η ξερή, γιατί τα όξινα στοιχεία έχουν την ιδιότητα να «ψήνουν» τη σάρκα του ψαριού πράγμα που δεν θέλουμε και περιλαμβάνει 2 μόλις υλικά:

  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

  1. Για μέτριου μεγέθους ψάρια έως 300-350 γρ. χαράζουμε με κοφτερό και μυτερό μαχαίρι τη μία πλευρά τους και κατά μήκος του σώματος από τα βράγχια ως την ουρά. Αν το ψάρι είναι μεγάλο κάνουμε μερικές 2-3 λοξές χαρακιές.
  2. Με ένα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο παντού. Αυτό γίνεται για να μην κολλήσει η πέτσα του στη σχάρα.
  3. Αλατίζουμε γενναία και από τις δυο πλευρές μην ξεχνώντας την κοιλιά και το εσωτερικό των σημείων που χαράξαμε.

Τοποθετούμε τα ψάρια στη σχάρα και τα αφήνουμε εκτός ψυγείου για 10 λεπτά τουλάχιστον πριν τα βάλουμε στο μπάρμπεκιου να ψηθεί.

Μπορείς να δεις ακόμη