Μους σοκολάτας γάλακτος με espresso και ουίσκι

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Μια εξαιρετικά γευστική και βελούδινη μους, με πολύπλοκα αρώματα και μίνιμαλ εμφάνιση.

Υλικά για 6 άτομα

  • 250 γρ. κουβερτούρα γάλακτος σε κομματάκια
  • 400 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 φλιτζανάκια δυνατό espresso (60ml)
  • 2 κ.σ. ουίσκι
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 1 αυγό ολόκληρο

 

 

Για το σερβίρισμα 

  • Ξύσμα σοκολάτας

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε την κουβερτούρα να λιώσει σε μπεν μαρί ανακατεύοντας με σπάτουλα ανά διαστήματα.
  2. Βάζουμε τη ζάχαρη και τον καφέ σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά κι ετοιμάζουμε ένα πηχτό σιρόπι.
  3. Παράλληλα βάζουμε τους κρόκους και το ολόκληρο αυγό στον κάδο του μίξερ και ξεκινάμε να τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα. Με το μίξερ σε λειτουργία ρίχνουμε το καυτό σιρόπι σε στυλ κορδόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να τριπλασιαστεί τουλάχιστον σε όγκο.
  4. Προσθέτουμε το ουίσκι και χτυπάμε για λίγο ακόμη πριν σταματήσουμε τη λειτουργία του μίξερ.
  5. Ρίχνουμε στον κάδο και τη λιωμένη σοκολάτα κι ανακατεύουμε με σπάτουλα να ενσωματωθεί.
  6. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ενώνουμε με το μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα. Μοιράζουμε τη μους σε 6 ποτήρια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  7. Σερβίρουμε γαρνίροντας το κάθε ποτήρι με λίγο ξύσμα σοκολάτας.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη