|  | 

Κουζίνα

Μους σοκολάτας με αβοκάντο και φουντούκια νηστίσιμη

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Για όσους δεν μπορούν να κρατηθούν μακριά από τις γλυκές απολαύσεις τώρα τη Σαρακοστή, προτείνουμε μια μους σοκολάτας νηστίσιμη, χωρίς αυγά και γαλακτοκομικά.

 

 

Υλικά για 6 άτομα:

  • 150γρ. φουντούκια
  • 1-2 κ.σ. αραβοσιτέλαιο
  • 200γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 2 αβοκάντο ώριμα
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1 σφηνάκι μπράντι
  • 6 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 300γρ. φυτική κρέμα για σαντιγί καλά παγωμένη
  • Ξύσμα σοκολάτας για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

  1. Απλώνουμε τα φουντούκια σε ταψί και τα ψήνουμε στον φούρνο στoυς 150οC για 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα τρίβουμε ελαφρά να φύγει η φλούδα τους.
  2. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συχνά με σπάτουλα και την αφήνουμε στην άκρη.
  3. Φυλάμε λίγα φουντούκια για το σερβίρισμα και πολτοποιούμε τα υπόλοιπα στον πολυκόφτη (με μικρά διαλείμματα) μέχρι να λιώσουν εντελώς. Ενδιάμεσα προσθέτουμε λίγο λίγο το αραβοσιτέλαιο.
  4. Καθαρίζουμε τα αβοκάντο, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα ρίχνουμε στην κανάτα του ραβδομπλέντερ. Τα πολτοποιούμε μαζί με το κακάο, το μπράντι και τη ζάχαρη άχνη.
  5. Χτυπάμε τη φυτική κρέμα με μίξερ χειρός να γίνει σαντιγί.
  6. Ενσωματώνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και τα φουντούκια στον πολτό του αβοκάντο. Χτυπάμε για λίγο ακόμη μέχρι να ενωθούν τα υλικά και τα ρίχνουμε όλα μαζί στη φυτική σαντιγί. Ομογενοποιούμε απαλά με μια σπάτουλα. Μοιράζουμε τη μους σε μπολ και τις αφήνουμε στο ψυγείο.
  7. Σερβίρουμε με σπασμένα φουντούκια, ξύσμα σοκολάτας και λίγη άχνη ζάχαρη.

Δείτε ακόμη