|  | 

Κουζίνα

Σούπα λαχανικών με ταχίνι

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Απολαυστική σούπα λαχανικών που θα απολαύσουμε με μια σος ταχινιού που θα προσθέσουμε στο σερβίρισμα.

 

 

Υλικά για 5 άτομα:

  • 1 κρεμμύδι μεγάλο σε φέτες
  • 1 πράσο κομμένο σε φέτες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης σε φέτες
  • 2 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρές φέτες
  • 2-3 καρότα καθαρισμένα σε φέτες
  • 30 γρ. σησαμέλαιο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 λίτρο νερό βραστό
  • ½ φλιτζάνι κριθαράκι ή νηστίσιμο τραχανά
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Για το σερβίρισμα:

  • 100γρ. ταχίνι
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Λίγο νερό

 

Εκτέλεση

  1. Προετοιμάζουμε τα λαχανικά μας όπως περιγράφεται στα υλικά.
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το σησαμέλαιο να ζεσταθεί και σοτάρουμε για 3 λεπτά το κρεμμύδι, το πράσο, την πατάτα, την πιπεριά, τα καρότα και το σκόρδο ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το νερό από τον βραστήρα. Μόλις έρθει σε βρασμό, η σούπα χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά πολύ καλά.
  4. Πολτοποιούμε τη σούπα μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ και προσθέτουμε το κριθαράκι ή τον νηστίσιμο τραχανά. Αν είναι πολύ πηχτή η σούπα προσθέτουμε και λίγο νερό από τον βραστήρα. Βράζουμε για 7 λεπτά να μαγειρευτεί το ζυμαρικό μας και σβήσουμε τη φωτιά.
  5. Ανακατεύουμε το ταχίνι σε ένα μπολ με λίγο νερό και προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και το ξύσμα ανακατεύοντας με ένα κουτάλι. Αν θέλουμε ρίχνουμε και ανακατεύουμε το μείγμα στη σούπα και σερβίρουμε. Αλλιώς σερβίρουμε σε πιάτα και προσθέτουμε από μια- δυο κουταλιές σε κάθε πιάτο μετά.

Δείτε ακόμη