Μους ταραμά

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Χωρίς ψωμί, μόνο με λάδι και λεμόνι, με υφή αέρινης μαγιονέζας! Εδώ η χρήση ραβδομπλέντερ είναι απαραίτητη.

 

Υλικά για 6 άτομα

  • 150 γρ. ταραμά
  • 1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
  • 1 κρεμμυδάκι του στιφάδο ψιλοκομμένο
  • ½ σκελίδα σκόρδο σε φέτες
  • χυμό από 2-3 λεμόνια
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 2 ½-3 φλιτζάνια αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο

 

Για το σερβίρισμα

  • Ντοματίνια
  • Ελιές
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Φυλλαράκια δυόσμου ή ρίγανης

 

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε μια κανάτα τον ταραμά με λίγο από το νερό, το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο, το κρεμμυδάκι και τα πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ.
  2. Ξεκινάμε να προσθέτουμε σταδιακά και εναλλάξ λάδι, χυμό λεμονιού χτυπώντας πάντα με το ραβδομπλέντερ, μέχρι να πήξει η μους του ταραμά και να αποκτήσει την επιθυμητή υφή και οξύτητα. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε και λίγο νερό.
  3. Δοκιμάζουμε κι αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο λεμόνι ακόμη.
  4. Διατηρούμε την ταραμοσαλάτα σε μπολ με καπάκι στο ψυγείο και τη σερβίρουμε διακοσμώντας με ντοματίνια, ελιές, ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο.

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: ραβδομπλέντερ.

Μπορείς να δεις ακόμη