2,2K
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Χωρίς ψωμί, μόνο με λάδι και λεμόνι, με υφή αέρινης μαγιονέζας! Εδώ η χρήση ραβδομπλέντερ είναι απαραίτητη.
Υλικά για 6 άτομα
- 150 γρ. ταραμά
- 1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
- 1 κρεμμυδάκι του στιφάδο ψιλοκομμένο
- ½ σκελίδα σκόρδο σε φέτες
- χυμό από 2-3 λεμόνια
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 2 ½-3 φλιτζάνια αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο
Για το σερβίρισμα
- Ντοματίνια
- Ελιές
- Λίγο ελαιόλαδο
- Φυλλαράκια δυόσμου ή ρίγανης
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μια κανάτα τον ταραμά με λίγο από το νερό, το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο, το κρεμμυδάκι και τα πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ.
- Ξεκινάμε να προσθέτουμε σταδιακά και εναλλάξ λάδι, χυμό λεμονιού χτυπώντας πάντα με το ραβδομπλέντερ, μέχρι να πήξει η μους του ταραμά και να αποκτήσει την επιθυμητή υφή και οξύτητα. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε και λίγο νερό.
- Δοκιμάζουμε κι αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο λεμόνι ακόμη.
- Διατηρούμε την ταραμοσαλάτα σε μπολ με καπάκι στο ψυγείο και τη σερβίρουμε διακοσμώντας με ντοματίνια, ελιές, ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο.
Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: ραβδομπλέντερ.