660
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Ένα γλυκό με άρωμα καφέ που θα απολαύσουμε κουταλιά-κουταλιά στο ποτήρι.
Υλικά για 8 ποτήρια ή φλιτζάνια του καφέ
Για την κρέμα τυριού
- 10γρ. ζελατίνη
- 2 αυγά μέτρια
- 500γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
- 500ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 150γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 φλιτζανάκι εσπρέσο δυνατό
- 2 κουτ. σούπας ρούμι
- 2 κουτ. σούπας καφέ στιγμής
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε λίγο κρύο νερό για 5 λεπτά. Αφήνουμε λίγη κρέμα γάλακτος στην άκρη και χτυπάμε την υπόλοιπη μαζί με το τυρί μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής κι αφράτη κρέμα.
- Βάζουμε τη ζάχαρη και τον εσπρέσο σε κατσαρολάκι να πάρουν βράση, ανακατεύοντας στην αρχή για να λιώσει η ζάχαρη. Βράζουμε για 3 λεπτά.
- Στο μεταξύ ξεκινάμε να χτυπάτε τα αυγά με μίξερ χειρός. Με το μίξερ σε λειτουργία ρίχνουμε καυτό το σιρόπι σε ροή κορδονιού και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει, να φουσκώσει και να κρυώσει το μείγμα.
- Στύβουμε τις ζελατίνες και τις βάζουμε σε κατσαρολάκι μαζί με την κρέμα γάλακτος που κρατήσαμε και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε να λιώσουν οι ζελατίνες.