Μπουρεκάκια με τυρί

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Πανεύκολα μπουρεκάκια με φέτα, ανθότυρο και αρώματα δυόσμου. Το καλύτερο σνακ για το σχολείο και για κάθε μικρή πείνα της ημέρας.

 

 

Υλικά για 24-26 κομμάτια

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά και πίτες
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

 

Για τη γέμιση

  • 250γρ. φέτα καλαθάκι Λήμνου
  • 120γρ. ανθότυρο
  • 5 κουτ. σούπας φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα

 

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε τη φέτα και το ανθότυρο με το πιρούνι μέσα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά, τον δυόσμο και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά μας.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Τοποθετούμε τα φύλλα στον πάγκο, με τη μεγάλη τους πλευρά κάθετα μπροστά σας. Με μια κάθετη χαρακιά στο κέντρο τα χωρίζουμε στη μέση σε λωρίδες και τις τοποθετούμε τη μια πάνω στην άλλη.
  3. Παίρνουμε μία μία τις λωρίδες και με ένα πινέλο τις αλείφουμε με λάδι. Στην κάτω άκρη της κάθε λωρίδας τοποθετούμε μια μεγάλη κουταλιά σούπας γέμιση. Φέρνουμε από αριστερά και δεξιά τα φύλλα πάνω από τη γέμιση σε όλο το μήκος των λωρίδων και τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας (φύλλα και γέμιση).
  4. Αραδιάζουμε τα ρολά σε ταψί ρηχό στρωμένο με χαρτί ψησίματος με το άνοιγμα από κάτω. Αλείφουμε ξανά τα μπουρεκάκια με λάδι και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  5. Τα ξεφουρνίζουμε και τα σερβίρουμε χλιαρά ή κρύα.

Μπορείς να δεις ακόμη