742
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Η άρμη μπορεί να κάνει τις χοιρινές μπριζόλες πραγματικό λουκούμι.
- 10 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
- 1 λίτρο νερό
- 100 γρ. αλάτι
Για το σερβίρισμα
- 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τη μαρινάδα διαλύοντας το αλάτι στο νερό. Βυθίζουμε μέσα τις μπριζόλες και τις αφήνουμε μέχρι την επόμενη στο ψυγείο σκεπασμένες.
- Την επόμενη μέρα, στραγγίζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
- Τις αφήνουμε εκτός ψυγείου για μία ώρα περίπου, μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Στη συνέχεια τις πιάνουμε με λαβίδα και τις ακουμπάμε σε καλά ζεσταμένη ψηστιέρα. Ψήνουμε για 6-8 λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά ή με βάση τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σε κάθε περίπτωση δεν τρυπάμε τις μπριζόλες με πιρούνι, τις γυρίζουμε με τη λαβίδα.
- Όταν ψηθούν οι μπριζόλες τις αφήνουμε 4 λεπτά να ηρεμήσουν και τις σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και δεντρολίβανο.