Μπριζόλες χοιρινές σε μαρινάδα άρμης

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Η άρμη μπορεί να κάνει τις χοιρινές μπριζόλες πραγματικό λουκούμι.

  • 10 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
  • 1 λίτρο νερό
  • 100 γρ. αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τη μαρινάδα διαλύοντας το αλάτι στο νερό. Βυθίζουμε μέσα τις μπριζόλες και τις αφήνουμε μέχρι την επόμενη στο ψυγείο σκεπασμένες.
  2. Την επόμενη μέρα, στραγγίζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
  3. Τις αφήνουμε εκτός ψυγείου για μία ώρα περίπου, μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  4. Στη συνέχεια τις πιάνουμε με λαβίδα και τις ακουμπάμε σε καλά ζεσταμένη ψηστιέρα. Ψήνουμε για 6-8 λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά ή με βάση τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σε κάθε περίπτωση δεν τρυπάμε τις μπριζόλες με πιρούνι, τις γυρίζουμε με τη λαβίδα.
  5. Όταν ψηθούν οι μπριζόλες τις αφήνουμε 4 λεπτά να ηρεμήσουν και τις σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και δεντρολίβανο.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη