2,3K
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Θα τα σερβίρουμε μαζί με την κατσαρόλα κατευθείαν από τη φωτιά και θα τα συνοδεύσουμε με λαγάνα ή το καλύτερο ζυμωτό ψωμί που μπορούμε να βρούμε. Προσοχή, καθόλου αλάτι, τα μύδια είναι αλμυρά από μόνα τους, γιατί έχουν τη θάλασσα μέσα τους.
Υλικά για 6 άτομα:
- 1 κιλό μύδια φρέσκα
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- ½ ποτήρι λευκό κρασί ρετσίνα καλής ποιότητας
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Αφήνουμε τα μύδια σε νερό, τα στραγγίζουμε και τα καθαρίζουμε τρίβοντας τα όστρακα με βούρτσα. Την τελευταία στιγμή τραβάμε και το γενάκι τους και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στον πολυκόφτη.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να γυαλίσουν.
- Προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι, τη μουστάρδα και το κρασί, ανακατεύουμε να διαλυθεί η μουστάρδα και περιμένουμε να πάρουν βράση.
- Τότε προσθέτουμε τα μύδια και ανακατεύουμε κουνώντας την κατσαρόλα. Τη σκεπάζουμε με το καπάκι και περιμένουμε για 5 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.
- Πετάμε όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει ξανασκεπάζουμε με καπάκι και κουνάμε δυνατά την κατσαρόλα να ανακατευτούν οι χυμοί και τα αρώματα.
- Προσθέτουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε αμέσως το φαγητό μαζί με την κατσαρόλα.
Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: κατσαρόλα, πολυκόφτης.