ΥΛΙΚΑ
-
Για τη σάλτσα φράουλας
- 3 κούπες φράουλες κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1 κλωνάρι δυόσμο
-
-
Για το παγωτό
- 2 κούπες γάλα (+2 κ.σ. επιπλέον)
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 2 κ.σ. μέλι
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1 ½ κούπα κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. βανίλια υγρή
- 1 κούπα μαλακά σοκολατένια μπισκότα κομμένα σε μικρά κομμάτια
-
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη σάλτσα φράουλας:
Βάζω τις φράουλες με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και τα αφήνω σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, περίπου για 7-8 λεπτά. Αφήνω να μαγειρευτούν μέχρι να μαλακώσουν οι φράουλες και να δέσει η σάλτσα. Προσθέτω τον δυόσμο, αποσύρω από τη φωτιά κι αφήνω τη σάλτσα να κρυώσει.
Για το παγωτό:
Βάζω σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, το μέλι, το αλάτι και τα αφήνω σε μέτρια θερμοκρασία να ζεσταθούν, ανακατεύοντας συνεχώς. Διαλύω το κορν φλάουρ σε 2 κ.σ. γάλα, ρίχνω το μείγμα με το κορν φλάουρ στην κατσαρόλα και συνεχίζω να ανακατεύω για 2 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει ελαφρώς η κρέμα. Κατεβάζω από τη φωτιά, προσθέτω την κρέμα τυριού, τη βανίλια κι ανακατεύω να ενωθούν τα υλικά. Τέλος ρίχνω και την κρέμα γάλακτος, κάνω ένα τελευταίο ανακάτεμα κι αφήνω το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Ρυθμίζω τη λειτουργία της παγωτομηχανής και στη συνέχεια ρίχνω το μείγμα. Μόλις είναι έτοιμο το παγωτό, ρίχνω τα 2/3 από τη σάλτσα φράουλας, τα κομμάτια μπισκότου και ανακατεύω ελαφρώς, είτε με τον αναδευτήρα της μηχανής ή βγάζω τον κάδο και το κάνω με μια κουτάλα. Χρειάζεται μόνο να αναμειχθούν μεταξύ τους τα υλικά και να σκορπιστούν τα μπισκότα. Προσοχή, η σάλτσα δεν θέλω να ενσωματωθεί με το παγωτό. Σερβίρω αμέσως με λίγη έξτρα σάλτσα φράουλας ή φυλάω τον κάδο στην κατάψυξη για να συντηρηθεί το παγωτό.
ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ