|  | 

Κουζίνα

Παγωτό με espresso

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Οι Ιταλοί το λένε αffogato και δεν είναι άλλο από μια μπάλα παγωτό μέσα σε ένα ευρύχωρο φλιτζάνι που περιχύνουμε με μια γενναία δόση καφέ.

 

 

Υλικά

  • Παγωτό βανίλια ή άλλο παγωτό της επιλογής μας (σοκολάτα, καραμέλα, φουντούκι κλπ)
  • Μερικές δόσεις καφέ εσπρέσο

 

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε σε γυάλινα φλιτζάνια του καφέ από μια μπάλα παγωτό της επιλογής μας.
  2. Προετοιμάζουμε τη μηχανή του εσπρέσο σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  3. Περιχύνουμε την κάθε μπάλα παγωτού με μια δόση καφέ που ρίχνουμε απευθείας από τη μηχανή και σερβίρουμε αμέσως!

Δείτε ακόμη