1,4K
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Η θεσσαλονικιώτικη αλοιφή με την εκρηκτική γεύση που ταιριάζει με όλα τα ψητά και συνδυάζει την πάπρικα με φέτα, μουστάρδα και άφθονο πελτέ ντομάτας!
Υλικά
- 150 γρ. φέτα
- 100 γρ. πελτέ ντομάτας
- 50 γρ. μουστάρδα
- 2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- ½ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- λίγη ρίγανη ξερή
Εκτέλεση
- Πατάμε τη φέτα με πιρούνι να λιώσει λίγο και τη μεταφέρουμε στο πολυμίξερ μαζί με όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ομοιογενής πολτός.
- Δοκιμάζουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε το καγιέν και χτυπάμε λίγο ακόμα.
- Μεταφέρουμε σε σκεύος φύλαξης ή σερβιρίσματος.
Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: πολυμίξερ.