Σάλτσα μουστάρδας

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Μια καλής ποιότητας μουστάρδα είναι απαραίτητο συνοδευτικό σε κάθε κρεατικό που βγαίνει από την ψησταριά, όμως αυτή η σάλτσα μουστάρδας μπορεί να το απογειώσει.

 

 

Υλικά

  • 50 γρ. μουστάρδα
  • 30-50 ml χυμό λεμονιού
  • 150-200 ml ελαιόλαδο καλής ποιότητας
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
  • ½ κουτ. γλυκού σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το αλάτι, το μέλι, τη σκόνη σκόρδου-αν χρησιμοποιήσουμε, το θυμάρι και την πάπρικα. Χτυπάμε με μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
  2. Στη συνέχεια ξεκινάμε να ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε λεπτή ροή συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να αποκτήσουμε μια πηχτή σάλτσα.
  3. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε επιπλέον αλάτι ή όποιο άλλο μπαχαρικό θεωρούμε απαραίτητο.
  4. Αν μας βγει πολύ πηχτή η σάλτσα την αραιώνουμε με λίγο κρύο νερό συνεχίζοντας το χτύπημα. Τη διατηρούμε στο ψυγείο σκεπασμένη, μέχρι να σερβίρουμε.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: μίξερ χειρός.

Μπορείς να δεις ακόμη