1,3K
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Μια καλής ποιότητας μουστάρδα είναι απαραίτητο συνοδευτικό σε κάθε κρεατικό που βγαίνει από την ψησταριά, όμως αυτή η σάλτσα μουστάρδας μπορεί να το απογειώσει.
Υλικά
- 50 γρ. μουστάρδα
- 30-50 ml χυμό λεμονιού
- 150-200 ml ελαιόλαδο καλής ποιότητας
- 1 κουτ. γλυκού μέλι
- ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
- ½ κουτ. γλυκού σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
- ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το αλάτι, το μέλι, τη σκόνη σκόρδου-αν χρησιμοποιήσουμε, το θυμάρι και την πάπρικα. Χτυπάμε με μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
- Στη συνέχεια ξεκινάμε να ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε λεπτή ροή συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να αποκτήσουμε μια πηχτή σάλτσα.
- Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε επιπλέον αλάτι ή όποιο άλλο μπαχαρικό θεωρούμε απαραίτητο.
- Αν μας βγει πολύ πηχτή η σάλτσα την αραιώνουμε με λίγο κρύο νερό συνεχίζοντας το χτύπημα. Τη διατηρούμε στο ψυγείο σκεπασμένη, μέχρι να σερβίρουμε.
Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: μίξερ χειρός.