Σάντουιτς βάφλας με γέμιση αβοκάντο φέτα ντομάτα κι αυγό

by Ioanna Tsoutsia

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Οι βάφλες δεν γίνονται βάση μόνο για γλυκά αλλά και για αλμυρά σνακ.

 

 

Υλικά για 3 άτομα περίπου

  • 70 γρ. βούτυρο
  • 180 ml φρέσκο γάλα, χλιαρό
  • 1 καψουλάκι βανιλίνη
  • 1 αυγό
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • ελάχιστο αλάτι
  • 170 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • Λίγο λάδι για τη βαφλιέρα

 

Για τη γέμιση:

  • 1 αβοκάντο μεγάλο και ώριμο σε κυβάκια ή 2 μικρά
  • 100 γρ. Φέτα τρίμμα
  • 1 ντομάτα σε κυβάκια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Φύλλα σαλάτας
  • Αυγά ποσέ ή βραστά

 

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το γάλα με το βούτυρο σε κατσαρολάκι να λιώσουν και αφήνουμε εκτός φωτιάς να γίνει χλιαρό το μείγμα. Μεταφέρουμε σε μπολ.
  2. Προσθέτουμε το αυγό, τη ζάχαρη το αλάτι και χτυπάμε με αβγοδάρτη να αφρατέψουν.
  3. Ρίχνουμε τμηματικά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ χτυπώντας πάντα με τον αβγοδάρτη μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενές και παχύρρευστο σχετικά μείγμα.
  4. Λαδώνουμε με ένα πινέλο τη βαφλιέρα και τη βάζουμε να ζεσταθεί καλά.
  5. Ρίχνουμε μια κουτάλα της σούπας περίπου από το μείγμα στο κέντρο της βαφλιέρας και με μια σπάτουλα την απλώνουμε παντού. Δεν πρέπει να ξεχειλίσουμε την υποδοχή. Κλείνουμε τη βαφλιέρα και ψήνουμε τη βάφλα για περίπου 3 λεπτά.
  6. Βγάζετε την πρώτη βάφλα σε πιάτο και συνεχίζετε με τις υπόλοιπες μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα.
  7. Ανακατεύουμε το αβοκάντο με τα κυβάκια της ντομάτας, αλατίζουμε και προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού. Ανακατεύουμε το τρίμμα φέτας.
  8. Κόβουμε την κάθε βάφλα στη μέση και απλώνουμε πάνω στη μισή φύλλα σαλάτας και από πάνω κάνουμε μια στρώση με το μείγμα αβοκάντο, φέτα, ντομάτα.
  9. Προσθέτουμε τα βραστά ή τα ποσέ αυγά κομμένα στη μέση, σκεπάζουμε με την υπόλοιπη βάφλα και τη σερβίρουμε σε πιάτο.

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: κατσαρόλα, βαφλιέρα.

Μπορείς να δεις ακόμη