992
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Η πιο νόστιμη εκδοχή της σκορδαλιάς είναι με ψωμί και καρύδια και τη σερβίρουμε παρέα με σαλάτα από βραστά παντζάρια.
Υλικά
- 200 γρ. ψωμί χωριάτικο χωρίς την κόρα, μουλιασμένο και στραγγισμένο
- 1-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο (ανάλογα πόσο δυνατή τη θέλουμε)
- 150 γρ. αραβοσιτέλαιο
- 50 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 30-40 γρ. ξίδι λευκό
- 100 γρ. καρύδια
- Αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- Παντζάρια βρασμένα σε φέτες
- Καρύδια
- Λίγο ελαιόλαδο
- Ψωμί
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και μετά από 10 λεπτά το στύβουμε με το χέρι.
- Ζεματάμε το σκόρδο σε λίγο νερό και στραγγίζουμε.
- Το ρίχνουμε στο μπλέντερ και το λιώνουμε με λίγο από το λάδι και το ξίδι και όλα τα καρύδια.
- Προσθέτουμε σε δόσεις το ψωμί εναλλάξ με αραβοσιτέλαιο και εξακολουθώντας το χτύπημα.
- Στο τέλος ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι και ανάλογο αλατοπίπερο. Η σκορδαλιά πρέπει να είναι λεία και ελαστική.
- Σερβίρουμε τη σκορδαλιά με φέτες από παντζάρια γύρω γύρω, σπασμένα καρύδια και λίγο ελαιόλαδο.
Δες στο video πώς μπορείς να το φτιάξεις εύκολα:
[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/Kotsovolos/videos/288330662146002/’ width=’400′]