Σπιτικά χειροποίητα ζυμαρικά

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

 

Τίποτα πιο νόστιμο από το σπιτικό, με υλικά της απόλυτης επιλογής σου. Με τον κατάλληλο εξοπλισμό η δημιουργία σπιτικών ζυμαρικών γίνεται μια ευχάριστη ενασχόληση και το αποτέλεσμα συναρπάζει μικρούς και μεγάλους.

 

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι σκληρού σίτου τύπου 00 + έξτρα αλεύρι του ίδιου τύπου για το άνοιγμα της ζύμης
  • 5 αυγά ή 3 αυγά και 100 γρ. χλιαρό νερό
  • 5 γρ. αλάτι

 

 

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε το αλεύρι στον κάδο της κουζινομηχανής, κάνουμε στο κέντρο ένα πηγάδι και ρίχνουμε εκεί τα αυγά και το αλάτι. Αρχίζουμε να ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, παίρνοντας σιγά σιγά αλεύρι από τριγύρω και στο τέλος προσαρμόζουμε τον γάντζο.
  2. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ομοιογενής η ζύμη και να μαζευτεί όλη στον γάντζο της κουζινομηχανής.
  3. Αλευρώνουμε ελαφρά τον πάγκο μας και βγάζουμε πάνω τη ζύμη. Πασπαλίζουμε κι από πάνω με αλεύρι και ξεκινάμε να δουλεύουμε τη ζύμη στον πάγκο, διπλώνοντας, πιέζοντας, τραβώντας, σπρώχνοντας προς τα πίσω και ξαναδιπλώνοντας τη ζύμη ξανά και ξανά μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
  4. Την κάνουμε μπάλα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ώρα τουλάχιστον πριν την ανοίξουμε. Θα χρειαστεί να προσαρμόσουμε το κατάλληλο εξάρτημα στην κουζινομηχανή προκειμένου να κόψουμε ζυμαρικά στο σχέδιο της επιλογής μας.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη