1,1K
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Για κάθε Πέμπτη και Τσικνοπέμπτη που τραβάει μυρωδιά από ψημένο κρέας, κρασί και καλή παρέα.
Υλικά
- 700γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, σε μπουκιές
- 1 λουκάνικο χωριάτικο σε φέτες
- 1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά πράσινη, σε καρεδάκια
- ½ φλ. κρασί ρετσίνα
- 1 κ. σ. θυμάρι ξερό
- μερικά φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι για το σερβίρισμα
Για τη γαρνιτούρα
- 700γρ. πατατούλες ανοιξιάτικες βρασμένες
Για την γκρεμολάτα
- 1 φλ. μαϊντανό χοντροκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με το σκόρδο, το κρεμμύδι και λίγο ελαιόλαδο
- Αλατοπιπερώνουμε
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το λουκάνικο
- Όταν ροδίσουν από τη μια μεριά τα γυρίζουμε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά και προσθέτουμε και το λουκάνικο
- Ρίχνουμε τις πιπεριές
- Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το οινόπνευμα και να μείνει το φαγητό με το λάδι του
- Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γκρεμολάτα
- Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού και το σκόρδο μαζί με λίγο ελαιόλαδο
- Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και σερβίρουμε αμέσως σε πιατέλα
- Κόβουμε τις πατάτες στη μέση
- Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι τις βρασμένες πατατες και τις σοτάρουμε ελαφρώς προσθέτοντας και τη γκρεμολάτα
- Σερβίρουμε αμέσως μαζί με την τηγανιά!
Δες στο video πώς μπορείς να το φτιάξεις εύκολα:
[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/Kotsovolos/videos/642798603242905/’ width=’400′]