|  | 

Κουζίνα

Ζεστά smoothies που σου φτιάχνουν τη διάθεση

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

 

Με ελάχιστα υλικά κι ένα καλό μπλέντερ ή ραβδομπλέντερ φτιάχνουμε υπέροχα ζεστά ροφήματα στο σπίτι. Έχουν υπέροχη υφή, σε ζεσταίνουν ευχάριστα, σε γλυκαίνουν με μέτρο και σου ανεβάζουν τη διάθεση. Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο;

 

Υγρή μηλόπιτα

Υλικά για 2 άτομα

  • 2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα στα 4
  • 2-4 κ.σ σταφίδα
  • 2 κ.σ καρύδια
  • 1-2 κ.σς μέλι
  • ½ κ.γ κανέλα
  • 2-3 κ.σ νιφάδες βρώμης
  • 60ml γάλα

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα μήλα με τις σταφίδες, τα καρύδια και την κανέλα σε μία κατσαρόλα γάλακτος. Σκεπάζουμε με νερό και βράζουμε για 5 λεπτά.
  2. Αφήνουμε την κατσαρόλα εκτός φωτιάς να κρυώσει λίγο το μείγμα και στη συνέχεια το πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με τη βρώμη και το μέλι. Μοιράζουμε το smoothie σε ποτήρια ή φλιτζάνια.
  3. Βάζουμε το γάλα στην ειδική συσκευή να γίνει αφρόγαλα και το μοιράζουμε πάνω από το smoothie.
  4. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με λίγη κανέλα.

 

 

Ζεστό smoothie με σοκολάτα, μπανάνα και μπισκότα

Υλικά για 2 άτομα:

  • 50γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 50γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250γρ. γάλα κατσικίσιο ή αγελαδινό
  • 1 μπανάνα καθαρισμένη σε κομμάτια
  • 2-3 μπισκότα digestive ή άλλα μπισκότα της επιλογής μας

Εκτέλεση:

  1. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα μέσα σε ένα μπολ και βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπρίκι να πάρει βράση.
  2. Την ρίχνουμε έτσι καυτή στη σοκολάτα και αφήνουμε να λιώσει ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
  3. Βάζουμε στο μεταξύ το γάλα στο μπρίκι να ζεσταθεί και το ανακατεύουμε στη λιωμένη σοκολάτα.
  4. Βάζουμε την μπανάνα και τα μπισκότα στο μπλέντερ, προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας σε δύο δόσεις και πολτοποιούμε.
  5. Μοιράζουμε το μείγμα σε ποτήρια και σερβίρουμε αμέσως.

 

 

Ζεστό ρόφημα κολοκύθας

Υλικά για 2 άτομα

  • 200γρ. κόκκινης κολοκύθας καθαρισμένη σε κύβους
  • 250γρ. γάλα αμυγδάλου ή καρύδας
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 2 κ.σ μέλι
  • 1 κομματάκι φρέσκο τζίντζερ καθαρισμένο και ξυσμένο στον τρίφτη
  • Λίγη τριμμένη κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα την κολοκύθα και προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου και τα μπαχαρικά (αστεροειδή γλυκάνισο και ξύλο κανέλας).
  2. Βράζουμε 5 λεπτά να μαλακώσει ελαφρά και μεταφέρουμε το μείγμα στο μπλέντερ αφού πρώτα αφαιρέσουμε τον αστεροειδή γλυκάνισο.
  3. Προσθέτουμε το μέλι, το ξύσμα του τζίντζερ και πολτοποιούμε.
  4. Μοιράζουμε το μείγμα σε ποτήρια και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με λίγη τριμμένη κανέλα.

Δείτε ακόμη