590
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Το χρώμα της θα σε ενθουσιάσει, η γεύση της θα σε συναρπάσει.
Υλικά
- 300γρ. παντζάρια καθαρισμένα (μόνο τους βολβούς), σε μεγάλα κομμάτια
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια
- 1 σκελίδα σκόρδο (χωρίς τη φύτρα), σε φέτες
- 1 πατάτα καθαρισμένη, σε μεγάλα κομμάτια
- 1 μαραθόριζα, σε μεγάλα κομμάτια
- 1 πράσο μεγάλο καθαρισμένο, σε χοντρά κομμάτια
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- 1-2 πρέζες κύμινο
- 1 μεγάλη κ.σ βούτυρο
- Αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- Λίγη φέτα τρίμμα ή κατίκι Δομοκού
- Λίγο μάραθο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Κρατάμε στην άκρη τα φυλλαράκια από τη μαθαρόριζα (για το σερβίρισμα) και ετοιμάζουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά της συνταγής.
- Σε ευρύχωρη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά μαζί με τα μπαχαρικά μας, ανακατεύοντας συχνά.
- Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ζεστό νερό από το βραστήρα και αφού πάρει η σούπα μια δυνατή βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά τα λαχανικά.
- Αφαιρούμε τον αστεροειδή γλυκάνισο και πολτοποιούμε τη σούπα επιτόπου μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ. Εναλλακτικά τη μεταφέρουμε σε μπλέντερ σε δύο-τρεις δόσεις και την πολτοποιούμε, επιστρέφοντας στο τέλος τον πολτό στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας.
- Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, γαρνίροντας με τρίμμα φέτας ή κατίκι και ψιλοκομμένα τα φυλλαράκια του μάραθου.